Včeraj se je v Ljubljani na območju Viča sredi belega zgodil umor. Po neuradnih podatkih žrtev, 34 – letni Ljubljančan, ni bil naključna tarča.

 

V petek okoli 15. ure je bila policija obveščen o dogodku na območju Viča v katerem je bila poškodovana ena oseba. Policisti so na kraju odkrili moškega, ki je bil huje poškodovan, vendar je kmalu zatem zaradi prehudih poškodb na kraju umrl. Moški je bil poškodovan s strelnim orožjem. Kriminalisti so kraj takoj zavarovali in pričeli z izvajanjem prvih nujnih ukrepov za izsleditev storilca.

Preiskava streljanja in umora je potekala do poznih večernih ur.

Umor v Ljubljani. Foto: Portal OS

Prošnja za kakršne koli informacije o dogodku

Policija do zdaj osumljenca še ni prijela, zato se je obrnila na javnost in prosi za pomoč.

Storilec naj bi po doslej znanih podatkih s kraja dogodka pobegnil peš, v smeri proti Rožni dolini. Moški je visok okoli 170 cm, oblečen je bil v temna oblačila, imel je zamaskiran obraz in je nosil temno kapo.

Vse, ki bi o dogodku kar koli vedeli, prosimo, da pokličejo na telefonsko številko policije 113 ali anonimni telefon 080 1200.

Po izjavah očividcev naj bi moškega ustrelili ob prisotnosti mladoletnega otroka v vozilu. Strelec naj bi najprej ustrelil enkrat, že krenil, nato pa se je vrnil, in izstrelil še več nabojev. Po neuradnih podatkih, ki jih je pridobila  TV Slovenija, naj bi bil včeraj umorjeni umrli 34-letni Ljubljančan, ki naj bi bil stari znanec policije. Predvideva se, da umrli ni bil naključna tarča, saj naj bi že bil tarča streljanja v letu 2020, ko je bil ranjen. Takrat je bil oborožen, streljal je nazaj na napadalca, policisti pa so nato na kraju obračuna našli večjo količino denarja.

Na dan prihajajo celo informacije, ki so jih objavili na Večeru, da naj bi bil ubiti moški v sporu s slovensko celico Kavkaškega klana.

Uredništvo, J.V.