Ta PONEDELJEK, 29.5., ob 14.30, pridite na Velik shod pred Mestno hišo. Smo v resnih časih, ko ja naša dolžnost, da smo družbeno aktivni. Bodimo glas razuma!

Množično pokažimo, da ogromne količine kanalizacijskih odplak nimajo kaj delati tam, kjer se zbira naša pitna voda. Janković si najbolj želi, da vi ne bi prišli na ta shod. Ne naredite mu te usluge in tega veselja.

Pridite izraziti tudi solidarnost s kmeti, ki jih hoče Janković kaznovati s kaznijo 160 EUR, če bodo prišli s traktorjem v Ljubljano! Z našimi dosedanjimi shodi smo ogromno dosegli, vendar nas to ne sme uspavati, ampak nas mora še dodatno spodbuditi, da bomo vztrajali dokler ne bo naša voda varna. Potrudili se bomo, da bomo pripravili še en lep shod. Shod je prijavljen v skladu z zakonom in ga bosta neposredno prenašal tudi RTV SLO in NOVA24TV.

V programu bodo sodelovali:

  • Brane Grad, kmet in lastnik zemlje na trasi vodonosnika
  • Jasminka Dedić, mestna svetnica
  • Dr. Tina Bregant, mestna svetnica
  • Aleš Primc, organizator

Kmetom hočejo preprečiti vstop v Ljubljano s traktorji!

Na seji mestnega sveta 29.5. hočejo Janković in svobodnjaki sprejeti odlok, po katerem bi kmete, če bi prišli v Ljubljano s traktorji, kaznovali s 160 EUR kazni. V obrazložitvi, zakaj kaznovati kmete med drugim piše: »V zadnjem času se v ožjem mestnem središču Ljubljane pojavljajo protesti, katerih udeleženci vozijo tudi traktorje.« Pridimo na shod, 29.5., ob 14.30 pred lj. Mestno hišo in s tem podprimo kmete ter njihovo pravico, da protestirajo, tudi s traktorji, če se tako odločijo.

Kaj se bo obravnavalo na seji ljubljanskega Mestnega sveta, 29. maja?

Med drugim bodo na dnevnem redu naslednje vsebine:

  • Janković hoče podražiti parkiranje.
  • Janković hoče uzakoniti 160 EUR kazni za kmete, ki bi prišli v Ljubljano s traktorji.
  • Mestni svet bo odločal o spremembi spornega 106. člena Poslovnika Mestnega sveta, ki diskriminira in krati svobodo opoziciji. Ljubljanski mestni svet je najbolj nedemokratičen mestni oz. občinski svet v Sloveniji. Jankovićeva večina lahko opoziciji v skladu s sramotnim 106. členom kadarkoli med sejo prepove razpravo in predstavitev stališč!
  • Janković hoče svojemu prijatelju omogočiti, da bo preko t.i. lokacijske preveritve kljub nasprotovanju okoliških prebivalcev lahko dvignil svojo poslovno stavbo za 5 metrov v višino, kljub temu, da tega ni v prostorskih planih občine.
  • Obravnava sklepa, po katerem Janković ne bi več mogel na občinskih prireditvah določiti predstavniku Katoliške Cerkve sedeža v peti vrsti, ob tem, da imajo vsi drugi predstavniki največjih verskih skupnosti sedež v prvi vrsti, kot se je zgodilo 9. maja letos na slavnostni seji mestnega sveta ob občinskem prazniku.

Uredništvo
Piše Aleš Primc