Ah, ja, ta stric Milan

Vir: Socialna omrežja

Vsi vemo, da samostojna Slovenija nikoli ni bila želja strica Milana. Še več, počel je vsemogoče stvari, da do osamosvojitve in odcepitve ne bi prišlo. Znane so njegove izjave proti samostojni Sloveniji. Kljub temu ga ima več državljanov za glavno zvezdo osamosvojitve. Spomnim se izjav, kot so: ˝Samostojna Slovenija bi bila najbolj črnogleda varianta…vendar moramo narediti vse, da Jugoslavija bo,” in pa ”Slovenske identitete, naj si še tako domišljamo, da je, v Evropi in svetu ni, vsaj ne kot del nečesa avtonomnega in do kraja razpoznavnega. Je predvsem identiteta Jugoslavije ali celo Balkana˝. Takih in podobnih izjav je še precej.

Njegov najslavnejši citat pa se glasi:
”Danes so dovoljene sanje. Jutri je nov dan.”

In res, nov dan je prinesel vojno na slovensko ozemlje. Napadi vojaških letal, tanki,, ki rušijo vse pred sabo, slovenska zemlja je gorela. In največ zaslug za to, ima prav on, stric Milan, ki je pred tem razorožil tudi slovensko TO. Mimogrede, to je mati vseh afer v Sloveniji.

In prav ta isti stric Milan še danes ne da miru. Namesto, da bi užival v pokradenem denarju, se meče v javnost, kakor nek nesrečen otrok, ki mu manjka pozornosti. Vsakič znova, ko ponikne za nekaj mesecev, pomislim, morda pa je le našel svoj mir. Pa ga očitno ni. Pred vsakimi volitvam  se prikaže kot najhujša nočna mora, ki je doletela Slovenijo. In tako je tudi tokrat. Stricu Milanu je zmanjkalo pozornosti, pa je sklenil, da bo obračunal z njegovim vajencem, Borutom. Ah, ja, ta stric Milan.

Najbolj me moti dejstvo, da stric Milan po medijih trosi laži, češ kako je bilo pomembno obraniti mlado državo pred napadi JA. In to govori človek, ki mu Slovenija ni nikoli bila najintimnejša opcija. Stric Milan bi v resnici moral kazensko odgovarjati za izdajo, namesto tega pa danes razlaga po osnovnih šolah, kako težko je bilo takrat braniti mlado Slovenijo.

In konec koncev vam stric Milan sporoča, da v drugem krogu volite za mladega Šarca, ker se je on pač skregal z Borutom.

No, volil ne bom nikogar. Pa če to stricu Milanu paše ali pač ne. Srčno si želim, da bi stric Milan le našel svoj mir.

S. P.