Foto: Twitter

Na predlog vlade Janeza Janše je državni zbor marca letos sprejel dohodninsko novelo, ki vsem državljanom in državljankam poleg drugih ugodnosti prinaša višje neto plače.

Dohodninska novela za davčno razbremenitev plač je bila po vseh zapletih le sprejeta marca. Z njo bi Slovenci prejemali težko zaslužene neto višje plače, vendar višji zaslužek Slovencev očitno ni v načrtih nove vlade, ki davčno reformo namerava razveljaviti. Novi morebitni mandatar Robert Golob je prepričano že v preteklosti dejal, da Slovenci ne potrebujejo nižjih davkov, kot razlog pa je navedel, da ne ve, kaj bi z več denarja, ki bi ga prinesle nižje obdavčitve, ljudje oziroma sam počel.

Danes je z delom pričel nov sklic državnega zbora, podrobnosti vsebine nove koalicijske pogodbe pa naj bi Golob razkril v ponedeljek, znano pa je, da dokument med drugim prinaša razveljavitev davčne reforme vlade Janeza Janše. 

Aktualni premier Janez Janša je ob tej novici na Twitterju ljudi že opozoril, “naj se primejo za denarnice“, saj se bodo kmalu lahko poslovili od pričakovane višje plače.

Preberite tudi: 

Državni zbor sprejel dohodninsko novelo! Višje neto plače že letos

U. C.