Očarljiva kulinarična tržnica Odprta kuhna bo v svojo 8. sezono v petek, 20. marca, na Pogačarjevem trgu v Ljubljani vstopila povsem brez plastike. Odslej bodo namreč v biorazgradljivih in povratnih materialih poleg jedi stregli tudi pijačo, iz prodaje bodo umaknili vso ponudbo, ki je bila na voljo le v plastenkah, obiskovalce pa intenzivneje spodbujali k uporabi lastne embalaže za večkratno uporabo.
»Veliko ukrepov, ki prispevajo k trajnostni naravnanosti dogodka, smo vpeljali že prejšnja leta, zdaj pa gremo do konca. Kot največji kulinarični dogodek in ena najbolj obiskanih turističnih znamenitosti želimo delovati kot pobudniki trajnostne usmeritve javnih prireditev,« je pred začetkom nove sezone odločno naznanil Lior Kochavy, soustanovitelj Odprte kuhne, in napovedal še eno dobrodošlo in težko pričakovano novost – uvedbo brezgotovinskega plačevanja z različnimi kreditnimi in debetnimi karticami, ki ga na vseh dogodkih Odprte kuhne po Sloveniji podpira Mastercard.
Fotografije prikazujejo raznolike in domiselne načine kako ponudniki poskrbijo za najmanj plastičnih odpadkov.