Vožnja po reševalnem pasu na avtocesti je voznika drago stala in prav je tako! Ljudje se še vedno ne zavedamo, da kaznovalna politika ni zato, da nam praznijo žepe, temveč nas voznike ščiti in varuje. Če se zakonov in predpisov držimo, nam ni potrebno plačati ničesar kajne.

Policija, ki je delila videoposnetek objestne vožnje voznika, je ob tem zapisala: REŠEVALNI PAS JE NAMENJEN NUJNI POMOČI IN NE “KAR TAKO”

Vožnja po reševalnem pasu ne samo da je prepovedana, je nevarna, in s takšnim neodgovornim ravnanjem onemogočamo pomoč tistim, ki jo resnično potrebujejo.
Vozniki, ob zastojih bodite strpni:
  • takoj vzpostavite reševalni pas, ki je dovolj širok za varno vožnjo intervencijskih vozil;
  • neposredno pred oviro (ko je zaprt eden izmed pasov) je pomembna tudi vzpostavitev ti. »sistema zadrge«, tako da s primerno hitrostjo in varnostno razdaljo omogočimo izmenično vključevanje vozil.
S tem poskrbimo za varnost in prispevamo k temu, da se bo kolona vozil hitreje zmanjša in bo promet potekal bistveno bolj tekoče.
Hvala, ker vozite varno!

Video so delili tudi na profilu Reševalni pas in ob tem zapisali, da naj bo video v opomin vsem tistim, ki reševalni pas izkoristijo ter se zahvalili policiji, da s takimi objavami pokaže, da delajo vse, kar je v njihovi moči.

Spletno uredništvo