Zadrogiran Ljubljančan vijugal po cestah, pri poskusu policijskega pregleda trčil v njihovo vozilo in odpeljal naprej. Ustavili so ga v Kopru in z razbitjem šip prišli do njega

V četrtek okrog 12h je policija prejela obvestilo, da po avtocesti od Ljubljane proti Ravbarkomandi pelje osebni avtomobil, ki ogroža druge. Zatem smo prejeli še klice voznikov, ki so kršitve istega vozila prijavili pri Kozini in Dekanih.

Policisti so kršitelja izsledili na hitri cesti pred Koprom, vendar ni ustavljal, peljal pa je zelo počasi. Avtocesto je zapustil, ko je zavil na Šmarsko cesto, kjer je ustavil pri srednji šoli.

Policisti so zaustavili za njim, voznik pa je ostal zaklenjen v vozilu. Zatem je, ko so policisti izstopili iz vozila in šli proti njemu, sunkovito zapeljal vzvratno, trčil v službeno vozilo in odpeljal naprej.

Uspelo jim ga je ponovno ustaviti na Dolinski cesti. Voznik je bil še vedno zaklenjen v avtomobilu in ni upošteval ukazov, naj izstopi. Ker je kazalo, da bo ponovno odpeljal, so policisti razbili steklo prednjih levih vrat in si tako omogočil dostop do osebe v notranjosti vozila. 47-letnemu vozniku iz Ljubljane so odvzeli prostost.

Odredili so mu preizkus alkoholiziranosti in hitri test za droge, ki je bil pozitiven na kokain in amfetamine, zato mu je bil odrejen še strokovni pregled.

Obravnava se sum storitve kaznivega dejanja Nevarne vožnje in kaznivega dejanja Preprečitev uradnega dejanja.

 

Spletno uredništvo