27-letnik žrtvam z vratu trgal verižice

Vir: www.policija.si

Zaradi utemeljenega suma storitve treh kaznivih dejanj drzne tatvine, so moščanski policisti na zaslišanje k preiskovalni sodnici, privedli 27-letnega državljana Slovenije. Osumljeni je dejanja izvršil v mesecu avgustu na območju Ljubljane, na način, da je skupaj z oškodovanko vstopil v stanovanjski  blok, jo ogovoril in nato z vratu strgal verižico. V enem primeru mu verižice sicer ni uspelo odtujiti. Njegove žrtve so bile starejše občanke. Policisti so z intenzivno kriminalistično preiskavo uspeli ugotoviti identiteto osumljenca in mu odvzeli prostost.

Preiskovalna sodnica mu je po zaslišanju odredila pripor. Policisti 27-letnika sumijo za še več podobnih dejanj, zaradi česar s preiskavo nadaljujejo. Slednji pa je bil v preteklosti že obravnavan za premoženjska kazniva dejanja.

Bežigrajski policisti so s preiskovanjem podobnih kaznivih dejanj nadaljevali in pri tem zbrali obvestila in dokaze, da je zgoraj omenjeni osumljenec storil še 10 tovrstnih kaznivih dejanj v času od 3. 7. 2019 do 19.8.2019. S temi kaznivimi dejanji je oškodovankam povzročil skupno za več kot 5.000 evrov škode. Policisti so prvotno kazensko ovadbo zoper osumljenega dopolnili z ugotovljenimi dejstvi.

T. C.