˝Dremež˝ za vse dolgočasne Facebook prijatelje

Če imate prijatelje, ki so na primer kupili nov avto ali so na počitnicah v nekaterih oddaljenih eksotičnih državah in pogosto objavljajo fotografije, vam pa ni do tega, da bi to iz dneva v dan spremljali, bo podjetje Facebook kmalu ponudilo rešitev.

Gre za opcijo ˝snooze˝ ali dremež, s katero boFacebook uporabnikom omogočil, da začasno ustavijo sledenje določenim osebam, stranem ali skupinam, saj se njihova objava ne bo prikazala v News Feedu. Dremež ponuja možnost, da prekine sledenje 24 ur, 7 ali 30 dni. Mnogim uporabniko bo ta opcija prišla prav, ko bodo hoteli zaobiti neželjene ali dolgočasne novice.

˝Dremež˝ je trenutno na voljo le majhnemu številu uporabnikov ZDA in je še vedno v fazi testiranja. Nahaja v zgornjem desnem kotu objave (puščica navzdol), kjer bo nadgrajena možnost Unfollow. Puščica v sklopu testa prinaša možnost ˝unfollow˝ ali ˝snooze˝, s katero si zagotovite vir novic, ki jih le vi želite brati ali gledati.

Facebook na ta način pripravlja svoje uporabnike na drugo možnost, da se izognete ​​”dolgočasnim prijateljem”. Podobna možnost je »Oglejte si manj objav, kot je ta«, vendar ni jasno, v kolikšni meri je novica odstranjena iz vaše časovnice, medtem ko je ˝dremež˝ posebna možnost, ki omogoča nadaljevanje običajnega sledenja uporabnikom po določenem času.

Vse omenjeno je še v razvojni fazi, zato je težko napovedi, ali in kdaj bo nova funkcija prišla do nas, ker je veliko odvisno od odzivov sedanjih uporabnikov.

S. P.