Naključna podobnost? Dvomim.

Facebook

Če mislite, da je podobnost med zastavama skrajne levičarske organizacije ANTIFA in nekdanje nacistične Nemčije naključje, se motite. Še kako sta si podobni.

In ne samo to. Besede, ki jih je izgovoril nacist in visokorangirani član nacistične stranke NSDAP, Gregor Strasser, že dlje časa ponavljajo člani ANTIFA povsod po svetu, tudi v Sloveniji. Za vsakega mladega in nadebudnega kaviarsocialista je spodnji citat namreč nekakšen sveti gral modernega socializma, ne vedoč, da je to citat njihovega smrtnega sovražnika. Glasi se:

˝We are Socialists, enemies, mortal enemies of the present capitalist economic system with its exploitation of the economically weak, with its injustice in wages, with its immoral evaluation of individuals according to wealth and money instead of responsibility and achievement, and we are determined under all circumstances to abolish this system! And with my inclination to practical action it seems obvious to me that we have to put a better, more just, more moral system in its place, one which, as it were, has arms and legs and better arms and legs than the present one.”

S. P.

Vr: https://en.wikiquote.org/wiki/Gregor_Strasser

 • Minovak

  Naključja ni, nacisti so se, zgodovinsko dokazano, učili od komunistov (Hitlerjev idol Lenin) in komunisti so največje zgodovinsko zlo, ki se je lahko zgodilo svetu, kar nenehno dokazujejo.
  In še Google prevod (kar dober):
  Smo socialisti, sovražniki, smrtni sovražniki sedanjega kapitalističnega gospodarskega sistema z izkoriščanjem ekonomsko šibkih, z nepravično plačo, z nemoralnim vrednotenjem posameznikov glede na bogastvo in denar namesto odgovornosti in dosežkov, in smo določeni v skladu z vse okoliščine za odpravo tega sistema! In s svojo naklonjenostjo k praktičnemu delovanju se mi zdi očitno, da moramo postaviti boljši, bolj pravičen, bolj moralni sistem na svoje mesto, ki ima, tako kot ima, roke in noge ter boljše roke in noge od sedanjega . “

  • pajot

   Oboji pa so (bili) socialisti.

 • JanAndr12

  Kakšna neumnost od članka 🙂

  Jasno je, da je šlo za fejk news, saj imajo antfajevci povsem drugačne zastave. Sploh pa jih ne zanimajo ne delavci ne revni, temveč so današnji “komunisti” le lakaji liberalno kapitalističnih elit, proti katerim naj bi se borili.

  Gregor Strasser pa ni bil noben komunist ali marxist, temveč je podpiral socialistične ideje v narodnem smislu – torej, da so velekapitalisti navadno egoistični ljudje, ki skrbijo le za lastne koristi, pri tem pa izkoriščajo delavce in so za profit pripravljeni delat tudi proti svojemu narodu – kar je seveda res. Tudi zgoraj omenjeno besedilo ne izraža ničesar spornega. Ker pa naj bi bil nevaren kot Hitlerjev tekmec, so ga umorili v noči dolgih nožev.

  Kakor se sicer kritizira naciste, je bil njihov nacionalno korporativistični ekonomski sistem zelo uspešen in se je Nemcem v nekaj letih skokovito izboljšal standard – zato tudi taka podpora ljudi. Marsikatere zametke fašistične ekonomije so sicer po vojni kopirali tudi Zahodnoevropski social demokrati in to počnejo še danes.

 • JanAndr12

  Evo, dokazano #fakenews
  Pozanimajte se prej, preden kaj takega objavite. Gre za pripadnika angleške National Front, slika pa je s fotošopom spremenjena iz NF v AF
  https://i2-prod.mirror.co.uk/incoming/article7275689.ece/ALTERNATES/s615b/Anti-immigration-demonstration-at-Dover.jpg